ХВОЙНА - ОБЛЕКЧАВА НЕРВНОТО НАПРЕЖЕНИЕ И ЧУВСТВОТО НА БЕЗПОКОЙСТВО

Публикувано от admin 25/01/2019 0 Коментар(и)

Хвойната е вид иглолистно дърво и храст. Най- характерната й особеност са шишарките, които съдържат етерични ароматни масла.

Хвойната е много лечебна и намира широко приложение в народната медицина. Като отвара действа диуретично и дезинфекциращо на пикочните пътища, както и при пясък и камъни в бъбреците. Успокоява болки в стомаха, червата и хемороиди. Листата на хвойната се препоръчват за инхалации при задух и бронхит. А там където преминават много хора (например офиси) листата могат да се използват в аромолампа за премахване на негативна енергия. Установено е, че летливите етеричномаслени излъчвания на хвойновите насaждения поддържат чистотата на въздуха, унищожавайки различни микроорганизми, нисши гъби и едноклетъчни.


Солите за вана с хвойна в домашни условия ще ви донесат облекчение на нервното напрежение и чувството на безпокойство. Действат добре на кожата, особено при мазна кожа и акне, както и при екземи. Помагат на борбата с целулита и токсините, като подобряват обмяната на веществата дълбоко в кожата.


Маслото от хвойна се използва при ревматични заболявания за разтриване на ставите. Има силно почистващо и тонизиращо действие, което го прави добро за масаж и подпомага тялото да изхвърли токсините. Когато се използва в аромотерапията е отлично средство за умствено и духовно пречистване. А употребата на антицелулитен сапун с хвойна ще допринесе изключително много за подобрение на Вашето самочувствие.

Напиши коментар